Fläskfilégratäng
Fick ett tips på en gratäng som vi testade idag :)
Jättegott faktiskt!!
Ingredienser
1 fläskfilé, ca 600 g.
2 paket bacon, à 140 g
600 g färska champinjoner
1 gul lök
3 tomater
5 dl crème fraiche
(2 dl grädde, om man vill ha extra mycket sås)
2 msk fransk senap
1 tsk sambal
2 vitlöksklyftor
1 msk kalvfond
Riven ost
Skiva fläskfilén i ca 1 cm skivor. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. Bryn dem i stekpanna och lägg dem sedan i en smörad ugnsform.
Strimla baconen och stek dem. Lägg detta över fläskfilén.
Skiva och stek champinjonerna, krydda dem med grillkrydda. Lägg över i ugnsformen. Hacka löken och stek den lätt. Lägg över i ugnsformen. Skiva tomaterna och lägg dessa överst i formen.
Lägg i crème fraichen, ev grädde, pressad vitlök, senap, sambal och kalvfonden i en gryta. Koka upp detta under omrörning. Häll såsen över fläskfilén. Riv ost och lägg överst.
Grädda i 225 grader i 20 minuter.